x

Bestel nog ..freshmeals en ontvang .. bedrag korting!

Ons verhaal

Het FreshMeals verhaal

Juli 2014, Fortaleza, Brazilië.

 

David en Hakar liggen op de hangmatten in de voortuin van een gehuurd appartementje en genieten van een welverdiende en zonovergoten vakantie in Cumbuco, een klein vissersdorpje zo’n 25 kilometer verwijderd van Fortaleza, de vijfde grootste stad van Brazilië. Een tussenjaar, het lekkere weer en de ideale omstandigheden om te kitesurfen brachten David 3 maanden eerder naar het dorpje en het was hem gelukt om Hakar te overtuigen om een aantal weken aan te haken (je kan je voorstellen dat daar niet veel overtuiging voor nodig was.)

Na een leuke maar vooral lange zaterdagnacht wachten de mannen met weinig energie en een lege maag op het bestelde eten. Bezorging vindt plaats binnen anderhalf uur na het bestellen maar, zoals vaker in Brazilië, doen de bezorgers het lekker rustig aan. Na bijna 2 uur gaat dan eindelijk de deurbel en zijn de heren positief verrast. Twee bakjes met huisgemaakte Moqueca de Camarão: een garnalen hutspot met paprika en tomaat, gekookt in palmolie en kokosmelk, even 10 minuten in de de oven en dinner is served! Dit was een zeer aangename verandering ten opzichte van de pizza’s, patatjes en andere vette happen die je in Nederland op dezelfde manier bestelt.

Met een volle maag begon er op die zondagmiddag een belletje te rinkelen. Waarom hebben wij dit niet thuis in Utrecht? Hoe handig zou het zijn als je na een lange werkdag, of als je gewoon even geen zin hebt om te koken een heerlijke gezonde maaltijd kan laten bezorgen? Dit kleine ideetje groeide uit tot FreshMeals Utrecht.

David Lansdorp

David Lansdorp

David is de chef en tevens mede-eigenaar van FreshMeals. Al op jonge leeftijd was koken een grote passie van hem en deze is nooit meer verdwenen. Op zijn 22e is David afgestudeerd aan de Hoge Hotelschool TIO te Amsterdam. Hierna heeft David enkele jaren in de catering gewerkt als kok alvorens hij begin 2015 samen met Hakar FreshMeals is begonnen.
Binnen FreshMeals is David verantwoordelijk voor het creëren van originele en smaakvolle recepten. Daarnaast is verantwoord voedsel zijn prioriteit. Duurzaam inkopen en zo min mogelijk voedselverspilling zijn hierbij de belangrijkste factoren.

Hakar Sidik

Hakar Sidik

Hakar is de voedingsexpert binnen FreshMeals. Hij is verantwoordelijk voor de samenstelling van de voedingswaarden in de maaltijden. Sinds kinds af aan sportte Hakar fanatiek en beoefende hij meerdere sporten zoals judo, taekwondo, voetbal, en MMA. Met MMA is Hakar nog steeds fanatiek bezig, en heeft hij in het verleden ook wedstrijden gedaan. In voorbereiding op deze wedstrijden was de juiste voeding cruciaal om zo fit mogelijk te worden.

Mede hierom heeft Hakar zich in de afgelopen jaren gespecialiseerd op het gebied van voeding en diëtiek.